Skip to content Skip to footer

Ghid pentru lungimea colierului

Cum se masoara si se alege lungimea corecta a lantului colierului

Atunci cand cumparati un colier online, o decizie care va suprasolicita este alegerea lungimii corecte a colierului, fie pentru o femeie, fie pentru un barbat. Acest ghid va va ajuta sa selectati lungimea corecta a colierului care va va prezenta cel mai bine colierul, ce va va accentua trasaturile faciale si corporale si se potriveste garderobei. Acest ghid va va ajuta astfel:
  • Cum sa-ti gasesti lungimea colierului
  • Cum sa alegeti lungimea potrivita a colierului pentru o alta femeie sau barbat
DIFERITE STILURI DE LUNGIME DE COLIER
Mai intai, trebuie sa intelegeti aspectul exact pe care il urmariti cu colierul dvs., utilizand diagrama lungimilor standard ale colierului.
Lungimi colier standard pentru femei
Exista aproximativ 6 look-uri standard care se bazeaza pe variantele lungimilor colierelor, cele mai frecvente fiind lungimile choker si princess. Celelalte tipuri sunt mai putin frecvente, dar sunt bine de stiut atunci cand se iau in considerare lungimile colierului. Diferitele aspecte ale colierelor pentru femei sunt explicate in aceasta diagrama standard a lungimilor colierului pentru o femeie medie :
Lungime Stil Pozitia pe corp Cel mai bine purtat cu
33-38cm Guler Strans in jurul gatului Orice haine cu gatul deschis, cum ar fi gatul în V, gulerul sau stil barcuta si pe umar.
38-43cm Cravata Asezati-va la baza gatului Aproape totul
43-48cm Printesa Pe clavicula (cea mai comuna lungime a colierului pentru femeile medii) Aproape totul
51-71cm Matineu Intre clavicula si bust Mare pentru imbracaminte de afaceri si casual
71-94cm Opera De la partea de sus a bustului la cativa centimetrii mai jos Decolteu inalt si imbracaminte de seara
94-152cm Franghie De la centrul bustului pana la stomac Imbracaminte eleganta si imbracaminte de seara
Lungime colier standard pentru barbati
Diferitele aspecte ale colierelor pentru barbati sunt explicate in aceasta diagrama standard a lungimilor colierului pentru un barbat mediu :
Lungimea colierului Pozitia pe corp Cel mai bine purtat cu
43-48cm Se aseaza la baza gatului Un tricou la baza gatului. Popular pentru colierul cu margele care se afla chiar deasupra gulerului.
48-53cm Pe clavicula (cea mai comuna lungime a colierului pentru barbati) Daca este purtat peste guerul camasii sau dedesubtul camasii daca doriti sa stea pe piele.
53-58cm La cativa centimetrii sub clavicula Aproape tot ce se poarta peste sau sub.
58-64cm Pe piept Acest stil este cel mai potrivit pentru a purta pandantivul religios sau semnificativ sub camasa, aproape de inima sau pentru a face o declaratie de moda, purtat peste camasa, cum ar fi un colier cu pandant.
 
CUM SA MASURATI LUNGIMEA COLIERULUI PENTRU DUMNEAVOASTRA
  1. Alegeti un colier / cordon similar cu cel pe care il cumparati Cand alegeti lungimea pentru dvs., puteti masura un lant de colier similar care se incadreaza asa cum doriti. Retineti ca grosimea lantului trebuie sa fie similara cu cea pe care o achizitionati. Daca nu aveti un colier cu aspect sau cadere asemanatoare, ati putea folosi un sirag sau un snur de aceeasi grosime.
  2. Adaugati lantul in jurul gatului Cereti cuiva sa va ajute cu tinutul unui capat apasat pe ceafa pentru a regla celalalt capat astfel incat sirul sa cada asa cum doriti a fi colierul dvs. si marcati unde se intalnesc capetele pe ceafa.
  3. Masurati lantul asezandu-l plat Asezati sirul / lantul pe o suprafata si masurati lungimea pana la semn. Aceasta masura ar trebui sa fie lungimea potrivita a colierului.
Selectati lungimea colierului potrivit pentru un alt barbat sau femeie
Cea mai buna modalitate este, desigur, de a putea masura unul dintre colierele lor existente, care se incadreaza in modul in care le place. Daca acest lucru nu este posibil, cea mai buna decizie este de obicei o presupunere educata atat la stilul dorit, cat si la dimensiunea gatului. Daca da, luati în considerare cateva lucruri:
Cea mai comuna lungime medie a colierului
Daca nu sunteti sigur, va recomand sa ramaneti cu „lungimea printesei” pentru femei si cu „pe clavicula” pentru barbati, deoarece acestea sunt cele mai frecvente. În plus, presupunerea ta este aproximativa si atunci va fi o diferenta notabila mica.   De obicei, dupa experienta noastra, lungimea colierului printesa este de 40cm pentru doamnele petite, de 45cm pentru doamnele medii, de 50cm pentru cele mai curbate si de 56 – 61cm daca este înalta, cu rama corpului va fi de asemenea mai larga. Pentru barbati, 45-50 cm este bun pentru barbatii mai slabi cu cadru mai mic, 50-55cm pentru barbatii medii, 55-60 cm pentru cei mai construiti si 61 cm si mai sus pentru barbatii cu adevarat înalti, mai bine construiti.
Luati în considerare forma fetei si corpul dumneavoastra
Ar trebui sa selectati lungimea colierului care sa va completeze forma fetei (a se vedea tabelul de mai jos). În general, fata rotunda ar trebui sa aleaga o lungime a colierului care se alunga, în timp ce fata mai lunga va dori sa-si echilibreze forma cu un colier mai scurt. Cand aveti dubii, amintiti-va ca aproape niciodata nu puteti gresi cu lungimea clasica a printesei.
Forma fetei Costumele Evita
Runda Printesa, matineu, opera, franghie Guler, choker
Lung Guler, choker, printesa Matinee, opera, franghie
Inima Guler, choker, printesa Matinee, opera, franghie
Oval Aproape tot Aproape niciunul
Cei care sunt mai petite, ar putea dori sa evite colierele în stil mai lung, deoarece ar putea ar putea influenta aparentele. Asociati lungimea colierului potrivit cu garderoba Ar trebui sa va luati în considerare garderoba atunci cand cumparati un colier. De exemplu, daca aveti o multime de helanci/gulere, nu ar trebui sa cumparati un choker, deoarece acesta va fi purtat rar. Tabelul de mai jos va arata ce lungime a colierului trebuie sa se potriveasca garderobei dvs.
Imbracaminte Cele mai bune costume Cel mai bun evita
Helanci/Gulere Opera   Guler, sufocare, printesa
Decolteu Adanc Printesa, matinee    Opera, franghie
Decolteu rotund Opera, coarda sau colier cu guler Printesa sau matinee, deoarece ar putea cadea prea aproape de decolteu
Decolteu V  Printesa, matinee    Guler, choker
Decolteu barcuta Guler, opera    Aproape niciunul
Camasi cu nasturi Printesa si Matinee Opera, franghie în timp ce se ciocnesc cu coloana de butoane verticale
Fara bretele Aproape orice stil  Aproape niciunul