Skip to content Skip to footer

SURSE ETICE

Diamante Conflict-Free
SempOro, respectă drepturile omului, libertățile civile universale și libertățile fundamentale dincolo de obiceiurile locale și se angajează să asigure integritatea surselor noastre și să mențină cele mai înalte standarde de responsabilitate socială și ecologică.
SempOro obține diamante numai din țările care sunt participante pe deplin la Schema de Certificare pentru Procesul Kimberley (KPCS). Este un sistem internațional de monitorizare a cooperării, creat pentru a discuta modalitățile de eliminare a fluxului de “diamante conflict” în importul și exportul de diamante brute. Procesul Kimberley le cere membrilor să controleze cu tărie, ca achizițiile de diamante să nu finanțeze violențele din partea mișcărilor rebele.

Despre Procesul Kimberley
Procesul Kimberley a început atunci când statele sud-africane producătoare de diamante s-au întâlnit în Kimberley, Africa de Sud, în mai 2000, intrând în vigoare din 2003. Este deschisă tuturor țărilor, iar din 2013 are 54 de participanți, reprezentând 81 de țări din întreaga lume, din Uniunea Europeană până în Statele Unite si Asia. Este o inițiativă a societății civile și implementează cerințele de prevenire a fluxului de diamante conflict care provin din zonele de conflict, definite astfel de Organizația Națiunilor Unite (ONU).
Schema de certificare a procesului Kimberley (KPCS) garantează că fiecare diamant brut care traversează o graniță internațională între două țări semnatare, este “fără conflicte”.
SempOro certifică faptul că toate diamantele sale sunt achiziționate pe baza garanțiilor scrise produse de furnizorii săi care sunt în conformitate cu Procesul Kimberley.
Aflați mai multe despre procesul Kimberley :
http://www.kimberleyprocess.com/home/index_en.html/

Sursa etică a Paladiului și a Platinei
Furnizorii de paladiu și platină pentru SempOro trebuie să adere la cerințele de aprovizionare conflict-free. Toți furnizorii Semporo Bijuterii SRL trebuie să respecte regulile de sănătate și standardele de siguranță, standardele de tranzacționare etică și condițiile de muncă. Pentru producerea produselor SempOro, se utilizează numai paladiu și platină certificate.
Dacă doriți să discutați mai multe despre certificatele de proveniență, nu ezitați să contactați serviciul de asistență pentru clienți.